Ouderen hebben vaak onveilige seks

Mannen en vrouwen die ouder zijn dan 60 jaar en aan het daten slaan blijken het niet zo nauw te nemen met voorbehoedsmiddelen. Veilige seks is meer uitzondering dan regel onder deze ouderen en ze doen maar zelden een SOA-test. Dat blijkt uit onderzoek onder leden van een online datingsite.

Zestigplussers die gaan daten doen dat niet alleen voor liefde of vriendschap, maar zeker ook voor de seks. Twee derde van alle ondervraagden gaf aan dat ze geen zin hadden in een relatie wanneer hun nieuwe liefde te lang zou willen wachten met seks. Ze wachten gemiddeld wel iets langer dan jongeren met de eerste keer seks, in de regel doen ze dat ergens tussen de derde en zesde date.

Daarbij gebruiken ze echter verrassend weinig voorbehoedsmiddelen zoals een condoom. Ze blijken dan ook weinig angst te hebben voor een SOA en ook een SOA-test blijft bij de onbeschermde seks vaak achterwege. Dit is iets wat ook andere organisatie al tijdens diverse onderzoeken hebben ontdekt.

Er wordt al langer gepleit voor betere voorlichting voor ouderen over seksueel overdraagbare aandoeningen. Er wordt namelijk steeds vaker op hoge leeftijd gescheiden en daardoor gaan ook steeds meer senioren een nieuwe relatie aan. Daarbij worden ze veelal geassisteerd door het internet, omdat online daten ook voor hen het vinden van een nieuwe liefde veel eenvoudiger maakt dan vroeger.

Seksspeeltje kopen? Alle Seksspeeltjes online