Twee keer seks per week goed tegen burn-out

Ben je bang dat je binnenkort tegen een burn-out aan zult lopen? Dan doe je er goed aan om vooral heel regelmatig seks te hebben. Althans, wanneer we een onderzoek van het University College in Thailand moeten geloven. Zij vonden tijdens een recent onderzoek dat veel seks hebben de kans op een burn-out met wel vijftig procent kan verkleinen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder meerdere koppels. Die werden twee jaar lang gevolgd en moesten onder meer aangeven hoe vaak en hoe lang ze seks hadden met elkaar. Aan het eind van de twee jaar werden die gegevens vergeleken met het aantal gevallen van depressie en burn-out.

 

Daaruit bleek al snel dat stellen die twee keer of vaker seks hadden met elkaar per week veel tot wel de helft minder kans hadden op het krijgen van een burn-out.

 

Voor het onderzoek werd alleen geput uit mensen die een stressvolle baan hadden, oftewel een beroep waarbij de kans op een burn-out bovengemiddeld groot is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan leraren, chauffeurs en mannen en vrouwen die werkzaam zijn in de financiële wereld.

Met name het aantal keer seks per week bleek van belang te zijn bij het voorspellen van een burn-out. Het beste was het wanneer de stellen echt heel stabiel standaard elke week twee keer met elkaar naar bed gingen. Hetzelfde gemiddelde kan namelijk worden behaald door in een week vier keer seks te hebben en de week erna in het geheel niet. Maar in dat laatste geval bleek de kans op burn-out juist weer sterk toe te nemen.

Volgens de onderzoekers ligt hun onderzoek in lijn met andere onderzoeken die laten zien dat regelmatig seks hebben goed is voor de mentale weerbaarheid en lichamelijke gezondheid. De connectie die mensen op dat moment met elkaar maken draagt bij tot een gezonde geestelijke toestand. Maar ook puur fysiek is het erg goed voor een mens om regelmatig een orgasme te hebben omdat het ontspant.

www.betersexleven.nl